donderdag 11 november 2021

Herstellingsoord

Vanmorgen fietste ik naar de Leidse IJshal met het idee om rustig te gaan schaatsen op de inrijbaan. Net als dinsdagmorgen. Na gisteren moeiteloos 44 kilometer te hebben gefietst, was ik benieuwd, hoe het zou gaan.

Anders dan in het zuidoosten van het land was het hier zacht weer te noemen. In de IJshal was het een graad of 6 kouder. Zoals gebruikelijk was er goed ijs. Het gleed vanaf het begin af zeer goed. Daar ik me voorgenomen had om alleen op techniek te gaan schaatsen, begon ik rustig, maar ging het sneller, dan ik had verwacht.

Het snelle peloton van een man of 10 liet ik rustig lopen, maar er reden nog meer rustige rijders rond. Er reed een man of 25 rond, dus er vormde zich kleine treintjes, waar ik bij aan kon haken. Bij de eerste 20 rondjes werd ik slechts driemaal gelapt door het peloton. Voor mij het sein om op de 5 kilometer te kijken, hoe ver ik kwam. Verder dan ik dacht.
Ik begon met een serie rondjes van 21 kilometer per uur, maarde tweede helft ging in 22 in het uur. Mooi vlak dus. Maar het was wel het maximum, dat ik aankon. De volgende serie van 20 rondjes deed ik rustiger aan om op adem te komen.

Halverwege de 4 kilometer kwam ik weer op stoom met een groepje schaatsers achter me aan. Een paar van hen hadden lichte blessures en voor hen reed ik het ideale tempo. De ijsbaan als herstellingsoord.
De laatste 5 rondjes reed ik op kop van het peloton en haalde zowaar eenmaal een rondje van 24 kilometer per uur. 
Met een man of 12 dronken we wat in de kantine van de IJshal zolang het nog kan. Met 16.364 positieve testen, het hoogste aantal op één dag, weet je maar nooit met dit kabinet, dat een voorkeur heeft om de sport, de horeca en de cultuursector te grazen te nemen.
Op weg naar huis haalde ik nog wat vergeten boodschappen bij "De Helianth", waarna ik met mijn vrouw lunchte. Zij haalde haar vader op en reed met hem naar de volkstuin. 

Het was voor november een hoge temperatuur.

Vanaf begin september is het te warm voor de tijd van het jaar.

Doordat het bijna windstil was, was het prima fietsweer. Via een omweg over voormalig vliegveld Valkenburg fietste ik naar de volkstuin toe, waar ik een achttal kruiwagens mest naar onze tuin reed. Nog wat krachttraining!

Met een omweg fietste ik naar huis toe, waar de kilometerteller 38 kilometer aangaf. Met ruim 20 kilometer schaatsen mag ik niet klagen over het herstel!

Geen opmerkingen: