woensdag 24 november 2021

Hoge cijfers

Op school probeerde je altijd zo hoog mogelijke cijfers te halen. Dat lukte niet altijd, maar meestal deed je wel je best.

Als Nederlands volk doen we ook ons uiterste best om hoge cijfers te halen. Welnu, dat is geheel geslaagd. Vandaag is er weer een dagrecord gevestigd met 23.789 coronabesmettingen. Dat krijg je ervan, als niet iedereen zich houdt aan het advies om zoveel mogelijk thuis te werken.

En dan heb je ook nog de aanhoudende berichten, dat Thierry Baudet gevaccineerd is met het Pfizer-vaccin. Waar rook is, is ook vuur. 

Het vervelende is echter, dat hij er bijwerkingen aan overgehouden heeft. Hij wordt steeds warriger en onsamenhangender. Oordeel niet over Thierry. Heb mededogen met hem!

Nu heb ik als kind wel gejojood, maar ik was er niet zo heel goed in. Degenen, die dit tot in de finesse beheersten, zitten nu in het kabinet, dat eind september zo ongeveer alle coronamaatregelen tegelijkertijd bij het grof vuil zette.
Iedereen met enig boerenverstand zag al aankomen, dat dit fout moest gaan. Hetgeen geschiedde. Zodoende zitten we met recordhoge cijfers.

Vanmiddag werd bekend, dat het al bijna een jaar demissionaire kabinet de persconferentie een week vervroegt. Een veeg teken. Dit betekent strengere maatregelen.
Met het gevoel, dat dit voorlopig wel eens één de laatste schaatslessen zou kunnen zijn, fietste ik naar de Leidse IJshal toe.

Juist nu we het in jaren niet zo druk hebben gehad met kinderen, die wilde leren schaatsen, kan er een flinke kink in de kabel kunnen komen. Bij de lockdown van maart 2020 en die van december 2020 werd de Leidse IJshal van de ene dag op de andere van overheidswege gesloten. In beide gevallen betekende het einde seizoen.

Ja, dat krijg je ervan, als de kabinetsleden beter jojoën dan schaatsen.....

Geen opmerkingen: