zondag 28 november 2021

Nogmaals gematst

Ruim twee weken geleden hadden we een lunch met mijn broers en zussen bij "Matts" in de Buitenkaag. Vandaag mochten we op herhaling. Dit keer ter gelegenheid van het gouden huwelijk van Trees en Cor.

De dag begon wat later dan gebruikelijk. Om 10 voor 8 werden we wakker. Dat krijg je als je AOW-er bent.

Na alle regenval van de afgelopen dagen had het zowaar een keer  gevroren. Op klomphoogte nog meer.

Na het ontbijt en wat huishoudelijke klussen fietsten we in onze winterjassen naar de Buitenkaag toe. 

We hadden geluk, want het was droog toen we van huis vertrokken. Onderweg kwamen we langs de door paddenstoelen aangevreten boom langs de A44. De paddenstoelen waren flink gegroeid.


Bij de Ringvaart aangekomen begon het weer te regenen. Normaal gesproken kom je veel wielrenners tegen, die een rondje Haarlemmermeer doen. Nu niet. Hopelijk wordt het later deze winter druk op de Kagerplassen.

Het was weer gezellig met de familie. Gelukkig was er van 12.00 tot 16.00 een uitgebreide lunch voor de familie Breed, zodat we geen last hadden van de informele avondklok. Er was iemand, die daar wel last van had.

Wat dat aangaat circuleerde er de laatste dagen heel veel grappen en grollen op het internet.


De lachspieren waren derhalve goed getraind voordat wij bij de familie aan tafel aanschoven.


Thuis gekomen kon ik me buigen over diverse mailtjes met betrekking tot het schrappen van de ijsuren vanaf 17.00 uur in de Leidse IJshal. Ik vermoed, dat er de komende dagen nog wat mailverkeer over en weer gaat volgen.

Geen opmerkingen: