maandag 22 november 2021

Donkere wolken pakken zich samen

De dag begon zo mooi met in een groot deel van het land vorst aan de grond.

Schijn bedriegt echter, want als je naar het totaalplaatje van deze herfst kijkt, is het al 3 maanden achtereen te warm voor de tijd van het jaar.

En dan te bedenken, dat op 1 januari jongstleden het nieuwe normaal is ingegaan. De gemiddelde temperatuur is omhoog gegaan, waardoor het nu sneller te koud is voor de tijd van het jaar. Zonder deze 10-jaarlijkse aanpassing zou het staatje nog roder kleuren.

Nu we het toch over rood hebben: op de Europese kaart kleurt Nederland donkerrood.

Donkere wolken pakken zich samen.

De coronacijfers reikten vandaag weer tot 23.000 positieve tests ondanks 85 % gevaccineerden.

Nu weet ik als ervaringsdeskundige, dat je ook als volledig gevaccineerde corona op kunt lopen. Blind vertrouwen op de prikken kun je helaas niet.

Desondanks is het stukken veiliger dan het in het donker rijden zonder licht.

Inmiddels is het mondkapje in winkels weer een normale verschijning geworden.

Dat geldt nog niet voor het thuiswerkadvies.

De politieke strijd om 2G en 3G is nog niet beslecht.

Het verschil tussen vaccinatiedrang en vaccinatiedwang is slechts één letter.

Maar ja, in de politiek maakt een letter verschil soms een wereld van verschil. Van zulke subtiele verschillen is geen sprake bij de waarschuwing van Mark Rutte aan het adres van de inwoners van Nederland. We worden alvast voorbereid op een lockdown.

De horeca mag zich weer op gaan maken voor een "tijdelijke" sluiting. In hun kielzog komen de cultuursector en de sport hoogstwaarschijnlijk ook weer in de belangstelling van de regering te staan.
Vorig jaar moest de Leidse IJshal van de ene dag op de andere dicht met 12.000 besmettingen. Door de vele positief geteste kinderen zitten we bijna op het dubbele. Ik vertrouw die lockdowns niet.

Geen opmerkingen: