zondag 31 oktober 2021

"Blijf in uw kot!"

Oktober was voor mij een maand met 2 gezichten.

Herstellend van corona kan ik me bijna niet voorstellen, dat het nog maar 3 weken geleden is, dat ik soepel en ontspannen de marathon van Leiden liep.

Dat ik de week erna bij de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal heel rustig aan zou doen, stond vooraf al vast. Dat gold niet voor mijn oudste dochter, die in de Herfstvakantie beviel van onze tweede kleinzoon. Opa was in de wolken.

In de Herfstvakantie gaf ik iedere dag met veel plezier schaatsles aan kinderen. Kortom, het was met volle teugen genieten.
De keerzijde was, dat ik bij de schaatslessen ondanks 2 vaccinaties vermoedelijk corona heb opgelopen. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn niet gevaccineerd, worden lang niet altijd ziek, maar kunnen het virus wel overbrengen.

Maandagavond werd ik ziek, dinsdagochtend gaf een thuistest positief aan, hetgeen door de GGD op woensdag officieel werd bevestigd. Dat betekende huisarrest, of zoals ze het in Vlaanderen zo mooi uitdrukken: "Blijf in uw kot!"


Deze gevleugelde uitspraak werd gebezigd door Maggie De Block, de  Belgische minister van Volksgezondheid, die op 3 maart 2020 kernachtig uitdrukte, dat iedereen thuis moest blijven. Er werd bij onze Zuiderburen een grote hit van gemaakt.

Het was deze week onontkoombaar voor mij: "Blijf in uw kot!"
Aanvankelijk had ik daar geen enkele moeite mee. Zelfs al zou ik hebben gemogen, ik had er geen enkele behoefte aan. Mijn hoofd stond er totaal niet naar.

Het weer ook niet.

Hoewel niet vreselijk ziek, had ik weinig puf om wat te doen. Inmiddels ben ik nagenoeg klachtenvrij. Na het ontwaken wilde ik testen, wat ik aankon en maakte de toiletten en de wastafels schoon. Toen ik klaar was, voelde het aan of ik de marathon had volbracht. Sterker nog, toen voelde ik me fitter!

Ik ben benieuwd, hoe lang het herstel gaat duren. Maar voor vandaag en morgen is het devies: "Blijf in uw kot!"

Geen opmerkingen: