zondag 31 oktober 2021

Schaatsen in Thialf

 
Behalve zaklopen kun je in "Thialf" nog steeds schaatsen. En hoe!
De opening van het Olympische seizoen leverde al een paar baanrecords op. In oktober al, en in Heerenveen staan de baanrecords al heel scherp!

Daar ik in mijn kot moest blijven, was het Nederlandse kampioenschap Afstanden een welkome afleiding. Er werd op deze laaglandbaan geschaatst op zeer hoog niveau. Er sneuvelde heel wat persoonlijke records.

Heel bijzonder was de rit op de 1500 meter tussen Kjeld Nuis en Tijmen Snel. Deze twee IJVL-ers reden meteen een officieuze clubwedstrijd. Wereldrecordhouder Nuis won de rit van de jongere Snel. Tijdens de rit haalde de commentator aan, dat beiden schaatsen hadden geleerd op de kleine 200-meterbaan in Leiden. Hier leer je bochten lopen.! Ook winnaar van de 500 en 1000 meter Kaj Verbij is in de Leidse IJshal begonnen.

Hoewel hij zich net niet plaatste voor de Wereldbekerwedstrijden, kan Tijmen Snel terugzien op een goed sportweekeinde. Als je op 2 van de 3 afstanden, waaraan je meedoet, een persoonlijk record rijdt, heb je het zonder meer goed gedaan.
Als zijn eerste schaatstrainer heb ik hier vanaf grote afstand volop van genoten.

Geen opmerkingen: