donderdag 14 oktober 2021

Leuven

De laatste dag van onze vakantie in Asturias alweer. We hadden prima geslapen in het zachte bed in Hotel "Royal Lieu" in Compiègne. Gelieve dit niet te verwarren met Kamp Royal Lieu, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog dezelfde status had als bij ons Kamp Westerbork.

Om half 9 konden we ontbijten. We waren de eersten. De hotelier moest de deur van de eetzaal nog open maken. De croissantjes en het stokbrood smaakten goed. Met een yoghurt met muesli en wat fruit konden we er weer even tegen.
Om half 10 zat alles in de auto en stapten wij ook in. Zo reden we over Noord-Franse wegen naar België. Ik kreeg er niet zoveel van mee. Ik las verder in "Het Petrus mysterie" van Jeroen Windmeijer

In Leuven aangekomen moest ik mijn boek dichtslaan. We wandelden naar het centrum toe. Ik had vaak gehoord, dat Leuven een leuke stad was. 


Deze evenknie van Leiden als oudste universiteitsstad van het land had bijzonder veel monumentale gebouwen en héél véél terrassen.Het was zwaar bewolkt toen we aankwamen, maar 's middags brak de zon door. We kuierden door tal van leuke straatjes.


Om half 2 zaten we op het tuinterras van "De Kansel", waar we een stoofschotel of een maaltijdsalade namen. Naar Vlaams gebruik met een Belgisch biertje erbij.

Leuven was al helemaal in de ban van het wereldkampioenschap wielrennen, dat van 23 t/m 26 september wordt gehouden.
Delen van het parcours hebben we al verkend. Het wielergekke België kan zich een kleine week helemaal uitleven.

We hadden met volle teugen genoten van een middagje Leuven. Vanaf hier reden we in één ruk naar huis, waar we om kwart voor 8 's avonds aankwamen.

De reis naar Asturias zat erop.

Geen opmerkingen: