woensdag 6 oktober 2021

Natte moesson

Ik heb wel vaker vermeld, dat we in het westen van het land een soort moesson hebben. Kort door de bocht: als het boven land warmer is dan het zeewater, dan is het aan de kust droger dan landinwaarts, is het zeewater warmer dan boven land, dan zit de kuststrook eerste rang bij de neerdalende neerslag.

Vandaag had KNMI-meetpunt Voorschoten de twijfelachtige eer om het natste plekje van Nederland te zijn. Dit meetpunt ligt op anderhalve meter van ons huis, dus wij deelden in de vreugde.

Hoewel ik als pensionado de luxe heb om de ergste buien mis te houden, heb ik vandaag genoeg buien op mij uitgestort gekregen. Om half 11 hadden we een kleine wolkbreuk achter de rug, dus dat was een goed moment om naar de Boerenmarkt tegenover de Waag te fietsen. Bij de bakker kwam een volgende hoosbui. Gelukkig kon ik schuilen onder het afdak van de kraam.

Ik fietste door naar het kantoor van de Marathon van Leiden, waar ik mijn startnummer voor aanstaande zondag ophaalde. Als u iemand met nummer 63 in de omgeving van Leiden rond ziet dolen....
Ik fietste door naar "De Helianth" om de fruitvoorraad op peil te brengen. Met koud en nat weer is het belangrijk om het vitaminegehalte in orde te houden.
Het was een komen en gaan van buien, ook tijdens het lunchen met mijn vrouw. Dit bleef ook de hele middag zo. Om kwart voor 4 zat ik weer in een bui, toen ik naar de Leidse IJshal fietste voor een afspraak met twee vrouwen, die belangstelling had voor Bavarian curling.

Ze gingen enthousiast naar huis. De rit in de regen was dus niet voor niets.

Geen opmerkingen: