woensdag 20 oktober 2021

Herfstweer in de Herfstvakantie

Het was vandaag echt herfstweer.

Met enige regelmaat trokken de regenbuien over en er stond flink wat wind.

In regenpak fietste ik vanmorgen om half 9 naar de Leidse IJshal voor de schaatsles voor kinderen.

Op de oude vertrouwde Ton Menken IJsbaan was het een drukte van belang. Er waren maar liefst 92 kinderen op de instuiflessen afgekomen. Dat merkten we aan de groep op de helft van de binnenbaan. Jacob Vredenborg en ik kregen ruim 20 kinderen toebedeeld, waarvan een tiental op kunstschaatsen. Daar was ik al een beetje op voorbereid en had mijn trainingsschema daar deels op aangepast.

Als eerste trainer van Tijmen Snel mag ik me inmiddels een topsportcoach noemen.

Nou, dat hebben de kinderen gemerkt!

Het klopt, dat ik de kinderen veel laat bewegen. Je leert schaatsen het beste door het veel te doen. Veel oefeningen van de afgelopen 2 dagen kwamen terug om de doodeenvoudige reden, dat er aardig wat nieuwe kinderen in mijn groep zaten. 
Tussendoor deden we wat spelletjes zoals "De boom wordt hoe langer hoe dikker".

We sloten deze topsporttraining af met tweelingtikkertje. Ineens zijn de kinderen stukken behendiger en kunnen ze naar alle kanten toe wegsprinten.
Na een kop thee gedronken te hebben met de andere schaatstrainers fietste ik naar de Leidse binnenstad om op de Boerenmarkt zoutarm brood te halen en bij de apotheek mijn bestelde medicijnen.

Thuisgekomen pompte ik de achterband van mijn oude Batavus Jakima op en fietste ermee naar fietsenmaker Van Vliet. De binnenband is al 8 jaar oud en begint poreus te worden. Vrijdag kan ik de fiets ophalen. Hardlopend liep ik de 4 kilometer naar huis. Mijn eerste loop sinds de Marathon van Leiden.

Dit was het maximum, wat ik vandaag aankon. Na met Ada gegeten te hebben, ging mijn vrouw naar de volkstuin. Ik douchte me en later op de middag ging ik thee drinken op de tuin.
Op de terugweg red ik langs het Valkenburgse meer. Daar zag ik honderden kieviten rondvliegen en landen in de weilanden.

Kennelijk staan zij op het punt om het herfstweer in de Herfstvakantie gezamenlijk te ontvluchten.

Geen opmerkingen: