zondag 24 oktober 2021

Een TOPavond

Gisterenavond beleefden mijn vrouw en ik een TOPavond. Of nauwkeuriger gezegd een T.O.P.avond. In de Hartebrugkerk in hartje Leiden vond een concert plaats van Stichting Talent op Podium Orkest.

Voordat we de kerk, waar we zelf 6 jaar geleden met de Leidse Koorprojecten gezongen hebben, mochten betreden, moesten we eerst onze QR-code laten scannen.

Begrijpelijk gezien ook de in onze regio ook fors oplopende Coronabesmettingen.

Afgelopen donderdag hadden we een uitzending van Zembla gezien over de teloorgang van veel muziekscholen in heel Nederland.
KLIK HIER OM DEZE TE BEKIJKEN.
Gezeten op de 22e rij hadden Ada en ik een goed zicht en konden we goed luisteren naar het door Dominic Seldis gedirigeerde orkest met een zestal jonge solisten, die bekende en wat minder bekende klassieke muziekwerken ten gehore brachten. De jongste soliste was 16 jaar!
Deze keuze voor meerdere solisten zorgde voor een zeer gevarieerde muziekkeuze.
"
"Concerto de Aranjuez" van Joaquin Rodrigo was was één van de blikvangers, net als "Rondo in C" van Wolfgang Amadeus Mozart.

De aankondiging van "Priva son d'ogni conforto" uit "Giulio Cesare" van Georg Friedrich Händel was met de typisch Engelse humor was subliem: "In the basket was a head, that unfortunately was seperated from the rest of the body."

De uitsmijter van deze TOPavond was "Tzigane" van Maurice Ravel.

Na met onze jongste dochter, die trompet speelde in het orkest, fietsten we in vrijwel windstil weer met een onbewolkte hemel naar huis. 
"Het zou vannacht wel eens koud kunnen worden", zei ik tegen mijn vrouw. 
Hetgeen klopte, want op KNMI-meetpunt Voorschoten kwam het tot vorst aan de grond!

Geen opmerkingen: