dinsdag 19 oktober 2021

"Ik wil opa les zien geven!"

Onze kleinzoon is een goede slaper. Hij werd om half 9 wakker, net op het moment, dat ik naar de Leidse IJshal zou vertrekken om schaatsles te gaan geven.
"Ik wil met  opa eten!", kreeg ik te horen.
Maar opa had al ontbeten.

Het compromis was snel gevonden: "Ik wil opa les zien geven!"
In de IJshal had ik met Jacob Vredenborg een groep van 20 kinderen onder mijn hoede. Het was drukker dan gisteren. In totaal kwamen er 70 kinderen op de schaatsles af. 
We konden voortborduren op de training van gisterenmorgen. Doordat we bijna de helft van de binnenbaan tot onze beschikking hadden, konden we een oefening als het zwieren met druk op de hiel goed uitvoeren.

Doordat er geen kunstschaatstrainer aanwezig was, waren de kinderen met kunstschaatsen in onze groep terecht gekomen. Daar er diverse oefeningen waren, die op beide schaatsen goed zijn uit te voeren en waar ieder kind wat aan heeft. Balansoefeningen, de clownsstap, maar ook achteruit schaatsen. Met vallen, diep zitten, wat starts vanaf het zitten op het ijs en met tikkertje als afsluiting was het een leuke schaatsles geworden.
Voor opa kwam daarna het hoogtepunt. Samen met zijn driejarige kleinzoon, die achter een rekje liep, een rondje maken op de binnenbaan. De stralende kinderogen zeggen meer dan woorden.
Met zijn drieën fietsten we in de regen naar huis toe. Toen we de IJshal verlieten, viel de oktoberwarmte als een deken op ons.

Geen opmerkingen: