zaterdag 2 oktober 2021

Hutspotcup

De 3 oktoberviering in Leiden staat bol van de tradities.

Soms worden er echter ook nieuwe tradities geboren. Eén ervan is de Hutspotcup, die de IHCL in de Leidse IJshal organiseert. Jeugdige shorttrackers uit het hele land bestrijden elkaar op het gladde ijs op de binnenbaan. Voor het eerst sinds eind vorig jaar was er weer een schaatswedstrijd.
Na bij "De Helianth" de wekelijkse broodbestelling te hebben opgehaald en op de markt bij het Stadhuis de jaarlijkse klapstuk, trapte ik door naar de Vondellaan, waar ik de finales van de jonge jeugd bekeek.

Het is een mooi gezicht en als trainer kon je duidelijk het verschil zien tussen de jongste kinderen en de wat ouderen. Bij de jonge garde reden nog aardig wat kinderen wijdbeens, hetgeen bij de "oudjes" nauwelijks meer voorkwam.
Na een uur stilstaan in de kou fietste ik richting huis. Daar maakte ik het brood klaar, waarmee ik naar de volkstuin fietste en er met mijn vrouw lunchte. Aansluitend ging ik vanaf de tuin een kilometer of 5 hardlopen. De rustperiode voor de marathon van Leiden is aangebroken, dus deze korte lopen zijn bedoeld om de loopspieren soepel te houden. Onder het lopen kwam ik langs een weiland met deze Lakervelder koeien.

Onder het lopen begon het te spetteren. Langzaam maar zeker ging dit over in regen. Het begin van langdurige neerslag.

We zitten dan ook al volop in de herfst.

Geen opmerkingen: