zaterdag 5 oktober 2019

Hutspot Cup

We hadden op deze eerste droge dag in oktober een frisse start met op klomphoogte temperaturen net boven het vriespunt. Hoewel de maximum temperatuur op 13 graden uit zou komen, voelde het 's middags in het zonnetje een stuk warmer aan.
Toen ik vanmorgen boodschappen ging doen, was daar echter nog geen sprake van. Op de markt haalde ik kabeljauwfilet en bij "De Helianth" de wekelijkse boodschappen. Na alles thuis weggeruimd te hebben, fietste ik naar de Vondellaan.
In de Leidse IJshal werd de eerste editie van de Hutspot Cup verreden. De IHCL had deze wedstrijd voor jonge shorttrackers georganiseerd. Ruim 100 kinderen stonden op de startlijst. Ik had de laatste rit in de halve finales gezien en een flink deel van de finales. Vanachter de boarding kon je zien, hoe hard de kinderen rondcirkelden op de kleine binnenbaan. Wat een prachtig gezicht.
Om half 1 zat ik weer op de fiets. Ik had met mijn vrouw afgesproken om op de volkstuin de lunchen. In het zonnetje was dat niet bepaald een straf. Na het eten plukte in nog een vijftal aardbeien, die niet meer rijp zouden worden. Maar aardbeien plukken van de koude grond in oktober is sowieso bijzonder.
Naast de bleke aardbeien plukte ik bramen, frambozen en tomaten. Ik was er al met al toch een half uur mee bezig. Na gedane arbeid fietste ik naar huis toe, waar ik een beker melk dronk, voordat ik ging hardlopen. Ik liep naar de Korte Vliet, waar ik voor de verandering de Leidse kant koos. Hier ligt sinds een maand een opnieuw geasfalteerd fietspad, dat veel breder is dan het oude.
Daar liep ik ter hoogte van de tennisbaan "Krasse knar" Henk Distelvelt tegen het lijf, die met zijn vrouw aan het wandelen was. We praatten met de nodige geintjes een minuut of 10 bij en namen afscheid. Dinsdagmorgen zien we elkaar weer bij de eerste training van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal.
Via de sportvelden van Voorschoten liep ik terug naar huis met een extra lus door het Stevenspark. De wekelijkse duurtaining zat er weer op op deze sportieve zaterdag.

Geen opmerkingen: