vrijdag 25 oktober 2019

Dubbelslag

Nadat onze kleinzoon met zijn moeder weer naar huis vertrokken was, liep ik naar de volkstuin toe. De route was voor de zoveelste keer iets verlegd door de aanleg van de Rijnlandroute. De contouren van dit deel van Rijksweg 11 worden steeds zichtbaarder.
Ik werd ingehaald door 2 fietsers. Een van hen voegde mij "Mooi tempo" toe. Dat krijgt niet iedere 64-jarige te horen!
Bij de vrij winderige volkstuin dronk ik een kop thee met mijn vrouw, waarna ik terugliep naar huis, waar ik mijn schaatstas pakte. In die tas zat ook het boek "Keessie" van Jeroen Haarsma, dat ik aan een geblesseerde trainingsmaat uitleende. Je bent bibliothecaris of je bent het niet!
Om 10 over 5 arriveerde ik bij de Vondellaan, waar ik mijn fiets veilig stalde bij de Leidse IJshal.
Nadat ik de schaatsen had aangetrokken, begaf ik me op het ijs van de binnenbaan, waar ik de zesde schaatstraining gaf in 5 dagen tijd. Een aardig gemiddelde, dunkt me.
Daar mijn groepje slechts uit 2 kinderen bestond, liet ik het geplande schema los en gaf ik veel individuele aanwijzingen aan de kinderen.
Het laatste half uur van deze schaatstraining deden we de 3 groepen bij elkaar en deden met 14 kinderen een paar estafettes en een tweetal tikspelletjes. Op deze wijze sloegen we een dubbelslag.

Geen opmerkingen: