vrijdag 4 oktober 2019

Laarzen

De restanten van orkaan Lorenzo zorgden vandaag voor veel regen in ons land. In regenkleding gehuld vertrokken we om kwart over 6 naar Leiden Centraal te fietsen, vanwaar we naar Rotterdam reizen om op onze kleinzoon te passen. Toen het om 10 uur slechts miezerde, liepen we naar de grootste winkelstraat in de buurt. Daar kochten we een paar blauwe regenlaarsjes.
Later op de dag liep hij daarmee heerlijk in de regenplassen te stampen.
Na een middagdutje vertrok opa Breed om 4 uur naar Leiden, waar in de Leidse IJshal een receptie was voor de vrijwilligers. Door een wisselstoring duurde het een half uur langer, voor ik in de Sleutelstad terug was.
In de kantine aan de Vondellaan was het reuze gezellig. Sommige vrijwilligers had ik afgelopen week bij het spuiten al gezien, maar voor diverse anderen was het een half jaar geleden
Om 7 uur trok ik mijn kluunschaatsen aan en voor de tweede keer dit seizoen schaatste ik op het gladde ijs van de IJshal. Het was een stuk drukker dan gisteren.
Een half uur lang draaide ik mijn rondjes, terwijl ik bijkletste met Dick van Goozen en Willem van der Laan.
Om half 8 kregen we van ijsmeester Jan van Rijn instructie over waar we op moesten letten bij een ontruiming. Na aan de bar een tweede Leffe Bond te hebben gedronken, fietste ik huiswaarts.
Ik hoefde zowaar de regenbroek deze keer de regenbroek niet aan te trekken.

Geen opmerkingen: