donderdag 24 oktober 2019

Circus

Het was vandaag de vierde dag op rij, dat ik schaatsles gaf in de Leidse IJshal. Daar er kinderen waren, die deze week al een paar keer geweest waren, wilde ik ook hen nieuwe oefenstof aanbieden. Dat deed ik onder de vlag van het thema circus.
Daar ik alom erkend ben als clown, was dat een voor de hand liggend startpunt.
We begonnen dan ook met de clownsstap, gevolgd door evenwichtskunsten als koorddansen. De dikke blauwe lijn deed dienst als koord. De 12 kinderen kregen een stok in hun handen gedrukt als evenwichtsstok. Daarna deed de stok dienst als trapeze, waarbij de kinderen telkens diep moesten bukken en weer hoog moesten komen. Tenslotte deed de stok dienst als gewicht en moesten de kinderen gewichtheffen, waarbij de stok telkens van de grond geraapt moest worden en al schaatsend omhoog gedrukt. Diep zitten en balansoefening ineen.
Op een eenwieler rijden is ook zo'n leuke oefening. Als het goed wordt uitgevoerd, dan komt je gewicht op je hiel en glij je vrij ver door.
Hoewel dieren in een circus verboden gaan worden, traden ze in Circus Breed nog steeds op. De olifanten, giraffen en diverse vreemde vogels kwamen een geslaagd optreden verzorgen. Al met al was het een geslaagde les. En het leukste is, dat je in 4 dagen tijd kunt zien, hoeveel de kinderen vooruit zijn gegaan. Want daar is dit circus natuurlijk voor bedoeld.

Geen opmerkingen: