dinsdag 8 oktober 2019

"Hebben ze dat ook met je oren gedaan?"

Het leek wel een Nieuwjaarsreceptie vanmorgen om 9 uur. In de Leidse IJshal was de eerste training van de "Krasse knarren" en de opkomst was boven verwachting.
Op deze dinsdagmorgen reden we met een kleine 30 schaatsers op de buitenbaan.
In de politiek worden af en toe heftige debatten gevoerd over de immigratie uit Afrika. Dat ging ook aan de "Krasse knarren" niet voorbij, maar wij waren reuze blij met de komst van Afrikaans kampioen Frits van Huis.
Hij had zich goed aangepast aan de omstandigheden. Afgelopen zondag hadden we immers een kouderecord na ruim 30 warmterecords in het afgelopen jaar.
We werkten de gebruikelijke piramide van 125 rondjes af, waarbij ik de middelste 25 voor mijn rekening nam. Deze gingen in een gelijkmatig tempo. Dat kon niet gezegd worden van de overige 100. De snelheden liepen nogal uiteen. Het aantal rustige rijders, die gezellig met elkaar kletsten, ook een belangrijk element van de schaatssport, overtrof af en toe het peloton.
In de kantine van de IJshal zat een achttal "Krasse knarren" na afloop bij elkaar bij de koffie, thee en warme chocolademelk. Er werden aardig wat geintjes over en weer gemaakt.
De mooiste was bewaard voor het slot. Het gesprek kwam op een gegeven moment op het enten van bomen. Een van de schaatsers vertelde, dat je zelfs 5 verschillende enten van andere appelbomen op een appelboomstam kunt plaatsen.
Een andere schaatser reageerde daarop met: "Ik heb wel eens een ent van een perenboom op  een appelboom ge├źnt. Het was geen succes."
Dit soort opmerkingen moet je niet maken met Henk Distelvelt in de buurt. Deze kans voor open doel knalt hij graag binnen. Dat deed hij met deze opmerking, waardoor ik dubbel lag van het lachen: "Hebben ze dat ook met je oren gedaan?"

Geen opmerkingen: