dinsdag 17 februari 2015

Afrikaans kampioenschap

Het is alweer een aantal jaar geleden, dat Bart Veldkamp een aantal Keniaanse atleten trainde voor het programma "Kluners uit Kenia".

De opzet om het schaatsen in Afrika populair te maken kwam niet echt van de grond. Derhalve doen de "Krasse knarren" een nieuwe poging om het schaatsen in het Afrikaanse continent van de grond te krijgen. Helaas gooit het broeikaseffect regelmatig roet in het eten.

Maar goed, in Nederland is het niet veel beter.

Door gebrek aan ijs werd het Afrikaans kampioenschap verplaatst naar de Leidse IJshal, waar vrijwel altijd een perfecte ijslaag ligt. Nu waren er slechts 2 aanmeldingen binnengekomen: de gebroeders Frits en Wim van Huis, die zich beiden op het Afrikaans continent hadden voorbereid. Frits deed dat in Zuid-Afrika, Wim in Egypte. Wij konden ons dus opmaken voor een heuse broedertwist.

Want in Afrika kan het er hard aan toe gaan. Hard tegen hard.

Maar helaas liep het uit op een anticlimax. Wim kwam niet opdagen, zodat volgens de spelregels Frits reglementair Afrikaans kampioen is geworden.

Ik gun het mijn Elfstedenmaat van harte.

Vooralsnog kan Frits nog heel wat zendingswerk gaan verrichten in Afrika. Want wat weten de Afrikanen van schaatsen? Maar wellicht helpt het, als hij uit kan leggen, dat je als schaatser de snelheid van een olifant kunt bereiken....

1 opmerking:

blog your way here and away zei

Goed verhaal! En npog leuk ook!
Het wordt echt tijd voor de eerste doorbraak: ik geloof er heilig in: Afrikaanse spieren op het ijs!
grt,
Onder Pseudoniem