donderdag 31 oktober 2019

Rijpe rijders

Vandaag was de eerste officiële vorstdag van de winter van 2019-2020. Aan de grond vroor het nog wat meer.
Op weg naar de Leidse IJshal  was het heerlijk fris weer en op een paar plekken zag ik rijp op het gras. Dat kwam mooi uit, want de "Krasse knarren" zijn allemaal rijpe rijders.
Dat bleek wel uit het tempo, dat op het gladde ijs ontwikkeld werd. Regelmatig ging het grootste deel van de serie in 27 kilometer per uur. Het peloton was wel wat kleiner dan de afgelopen weken. Er reden 15 rijpe rijders mee, terwijl er nog een tiental losse schaatsers rondreed.
Doordat mensen van de omgevingsdienst de IJshal kwamen controleren, hadden we zowaar een keer wat publiek. Dat had Aad Berg ook, toen hij de laatste 5 rondjes op techniek rijden overgenomen had van Wierd Wagenmakers, die eerder naar huis moest. Ik reed achter Aad. De rest bleef in onze verzamelhoek staan. Toen Aad het rondje had afgelegd, werd hij toegejuicht. Daarna startte de rest van de "Krasse knarren" ook.
Denk nu niet, dat hier een nieuwe standaard wordt gezet en dat er de volgende training een dweilorkest op komt draven. Dat is volstrekt overbodig, want met Wierd Wagenmakers en Henk Distelvelt hebben we een fameus kunstfluitduo in onze gelederen.
Aan de longinhoud van de rijpe rijders mankeert niets.

Geen opmerkingen: