woensdag 30 oktober 2019

Bokjespringen op zinkgaten

Vanmiddag fietste ik van filiaal Hoornes/Rijnsoever naar de Hoofdbibliotheek. Daarbij reed ik over de Uitwateringssluizen. Ik zag, dat een deel van het strand was afgezet.
Op de site van het Leidsch Dagblad las ik, dat er zinkgaten op het strand waren ontstaan ten zuiden van de uitwatering. Op dit deel van het Noordzeestrand beginnen en eindigen we de strandtrainingen van de IJVL.
Het Hoogheemraadschap van Rijnland onderzoekt, hoe de "sinkholes" zijn ontstaan. Welnu, als trainer van de droogtrainingsgroep zal ik hen op weg helpen. Daarbij begin ik met hen te verwijzen naar het onlangs verbroken wereldrecord bokjespringen.
Nu kent succes vele vaders. Daar ga ik niet voor weglopen, maar eerlijk gezegd is het bokjespringen weer populair geworden door Marjolein Donkerbroek. Dus feitelijk heeft dit succes een moeder!
Wij hebben onze strandtraining afgesloten met bokjespringen op het deel, waar de zinkgaten liggen. Het is nu aan het Hoogheemraadschap om te onderzoeken, of er enig verband zit tussen het ontstaan van de sinkholes en bokjespringen.
Denk niet, dat dit een onzinnig voorstel is, want na bijna 35 jaar werken in Katwijk kan ik de titel van bovenstaand boek met volle overgave onderschrijven. In Katwijk is alles anders!

Geen opmerkingen: