maandag 21 oktober 2019

Dave Lange

Mijn oude voetbalclub DIOS uit Nieuw-Vennep is in diepe rouw. Vorige week overleed hoofdtrainer en clubicoon Dave Lange tijdens het mountainbiken. Hij mocht slecht 48 jaar oud worden.
Onder zijn leiding promoveerde de Vennepers in korte tijd 2 keer en speelt DIOS voor het eerst in de Tweede klasse van de KNVB. Toen ik op voetbal ging was het nog Tweede klasse van de Haarlemse voetbalbond, een onderklasse.
Het heeft altijd iets onwerkelijks, als een sportman tijdens het sporten plotseling overlijdt. Oud-wereldkampioen wielrennen Gerrie Knetemann overkwam datzelfde tijdens een mountainbiketocht.
Ook bij het schaatsen komt het soms voor. Zo overleden Willem Poelstra en Ruud Christoffers aan een hartstilstand tijdens een schaatsmarathon. Naar eerstgenoemde is de Willem Poelstra Trofee voor talentvolle Nederlandse marathonschaatsers vernoemd.
In de tijd, dat ik nog bij DIOS voetbalde, maakten we helaas ook kennis met het overlijden tijdens het sporten. Half december 1974 overleed Flip Duwel tijdens een wedstrijd van ik meen DIOS 4. Het maakte destijds een zeer diepe indruk op me. Iemand die in de bloei van zijn leven is hoort niet te sterven, en zeker niet bij het sporten.
Bij deze wens ik de nabestaanden van Dave Lange heel veel troost en sterkte toe.

Geen opmerkingen: