zondag 14 november 2021

Werk aan de winkel

Gisterenavond had Oranje zich al geplaatst voor het WK voetbal in Qatar. Met nog 10 minuten te gaan stond het Nederlands elftal met 0-2 voor tegen Montenegro.

Maar helaas, men gaf de winst en de rechtstreekse plaatsing uit handen door 2 tegentreffers van de Montenegrijn Vujnovic. Bij verlies tegen Noorwegen in de laatste wedstrijd kan Oranje zelfs helemaal uitgeschakeld zijn
De harde wetten van de topsport: je bent er pas als de wedstrijd is afgelopen!
Dat geldt ook voor de schaatsers. Tijdens het Nederlands kampioenschap in "Thialf" werden heel vat persoonlijke records verbroken. Dat beloofde wat voor de Olympische Spelen in Beijing in februari 2022.

Veelzeggend was de zesde plaats van Olympisch kampioen Kjeld Nuis op de 1500 meter. Daarmee was hij de beste Nederlander. Eigenlijk gold dit voor een groot deel van de Nederlandse ploeg. De buitenlandse concurrentie is vaak beter dan "wij". Ook al ging het vandaag stukken beter, ook hier is werk aan de winkel!
Dat gold ook voor Ada en mij. Vanmorgen reisden we met de fiets en de trein naar onze dochter, die vorige week verhuisd is. We hielpen met het in elkaar zetten van een kast.

Ook hierbij geldt, dat je altijd minder ver komt, dan dat je van tevoren dacht te komen. Klussen kosten altijd meer tijd dan gedacht. De kast was af, een andere kast is vastgezet aan de muur en een paar planken werden opgehangen. Desondanks waren we aan andere klussen niet toegekomen. 
Wat dat aangaat heeft klussen wel wat weg van topsport: er is bijna altijd werk aan de winkel!

Geen opmerkingen: