vrijdag 12 november 2021

Matsen

Met angst en beven volgde ik het kabinetsberaad van gisteren na de enorme piek in het aantal besmettingen van gisteren. Die 16.364 positieve testen overtrof die van vorig jaar december ruimschoots en toen moest de Leidse IJshal van de ene dag op de andere dicht. Het betekende het einde van het seizoen.

Wat dat aangaat had het kabinet een heldere lijn: horeca, sport en cultuur waren altijd de klos! Uit de vanmorgen uitgelekte besluiten bleek, dat het dit keer voor de sport en de cultuur een keertje meezat. Sporten zonder publiek is beter dan niet sporten. We werden gematst!

Ada en ik fietsten via de Vondellaan naar De Kaag, waar de familie Breed door Johan en Tineke werd getrakteerd op een lunch bij "Matts". Bij de Leidse IJshal zette ik mijn schaatsen veilig weg, daar ik om kwart over 4 schaatsles moest geven.
Op het fietspad langs de A44 kwamen we ter hoogte van Sassenheim deze wilg met paddenstoelen tegen.

Zo zie je ze niet vaak!
Bij de Kaag aangekomen klotste het water nog volop. In februari was dat wel anders!

Met al mijn broers en zussen en aanhang hadden we een gezellige lunch, waarbij de lachspieren goed gebruikt werden. Voor mijn zwager Johan had ik "Wim Jansen, meesterbrein" van Youri van den Busken meegenomen. Nu hij de komende 3 weken niet naar "De Kuip" kan, kan hij zijn vakliteratuur doornemen.

Inmiddels bereikten nieuwe berichten uit Den Haag ons.

Dit verhoogde de feestsfeer zeer!
Om 3 uur stapten Ada en ik op de fiets, zodat ik op tijd was voor de schaatsles van de Buitenschoolse sport en de IJVL. Na de vijfde QR-controle in vier dagen tijd mocht ik het ijs weer betreden. 
De lessen verliepen goed, maar de premier en de minister van Volksgezondheid waren hun persconferentie al begonnen voordat ik thuis was.

Voor deze keer zal ik het door de vingers zien. Zij hebben eindelijk de schaatssport een keer gematst. Ik zal hen op mijn beurt matsen....


Geen opmerkingen: