vrijdag 19 november 2021

Meer dan de helft heeft corona gehad

Het was vanmorgen prachtig weer voor een fietstochtje. Daar mijn vrouw een bepaalde shampoo nodig had, fietste ik naar trainingsmaat Edwin Minnee, waar die shampoo in voorraad was. Daarna trapte ik via de Boulevard door naar de Hoorneslaan, waar ik de bibliotheek bezocht. Daar praatte ik bij met mijn collega Nelina en haalden we herinneringen op aan de goede oude tijd in Katwijk aan den Rijn.

De terugweg naar huis was een plezierritje.

Thuis gekomen at ik met Ada, waarna zij wat boodschappen ging doen en ik me omkleedde voor de schaatslessen in de Leidse IJshal. Zowel bij de schaatstraining voor de Buitenschoolse sport als voor de IJVL waren er beduidend minder kinderen dan vorige week.
De reden liet zich raden: coronabesmettingen, die vooral op de basisschool en de lagere klassen van de middelbare school flink huishouden. Een van de trainers had aan zijn groep gevraagd, wie er corona had gehad. Het bleek meer dan de helft te zijn geweest!

Dat plaatst dit soort alarmerende staatjes in een iets ander perspectief.

Bij de kinderen is er veelal sprake van de milde variant. De aantallen zijn torenhoog, maar het totaalbeeld is toch iets genuanceerder.

Ook zonder overheidsingrepen worden veel mensen voorzichtiger. De afgelopen dagen kreeg ik een drietal verzoeken om de geplande afspraken voor Bavarian curling te verplaatsen naar 2022. Er stonden in 2021 nog 4 afspraken, dus driekwart gaat dit jaar niet door.

Nu mogen "The Beatles" prachtig "She's leaving home" zingen, bij corona mag dit juist niet!

Dat hadden de 14 Nederlandse toeristen in Spanje niet helemaal goed begrepen....
Bij de training van de IJVL had ik in eerste instantie maar 5 kinderen. Ongeveer een kwart van vorige week. Het viel gelukkig mee. Er reden heel wat "nieuwe" kinderen rond. zodat de groep groeide naar 12 kinderen. 

Het raadsel werd naderhand opgelost. Hockeyclub LOHC had een aantal vijfrittenkaarten gekocht. De eerste groep had 5 lessen gehad, de tweede groep begon vandaag. Vandaar dat ik veel oefeningen van de eerste training van het jaar weer van stal kon halen. Dat krijg je als van de groep meer dan de helft uit nieuwkomers bestaat.

Geen opmerkingen: