vrijdag 5 november 2021

Asterix en de Griffioen

Aan slaap geen gebrek de laatste dagen. De nachtrust is prima te noemen. Voor het herstel van het lichaam is dit een goede zaak. 
Om een uur of half 11, na de bui rond een uur of 10 afgewacht te hebben, fietste ik naar de Leidse binnenstad om wat boodschappen te doen. Bij jeugdboekhandel "Silvester" haalde ik wat bestelde boeken op, waaronder "Asterix en de Griffioen"

Een goede keuze. In de jaren '70 leerde ik in "De Hobbit" de Engelse folkgroep "Gryphon" kennen.

Na de lunch las ik "Asterix en de Griffioen" in één ruk uit. Het speelde zich af in het gebied wat wij vroeger gemakshalve als Siberië aanduidde. De toverdrank was bevroren, dus die werkte niet. Alleen Obelix had daar geen last van.
Vanmiddag zou ik twee uur schaatsles gaan geven in de Leidse IJshal. Het voelde aan, alsof ik zonder toverdrank op pad ging. Ik had me voorgenomen om net als woensdagmiddag rustig aan te doen.
Voor mijn doen deed ik dat ook, maar eerlijk gezegd ging het makkelijker dan gedacht. Het fietsen ging ook al soepeler, dus er zit sneller vooruitgang in.
Maar ik reken me niet rijk. Het zal nog wel even duren, voordat ik net als een griffioen mijn vleugels uit kan slaan.....

Geen opmerkingen: