maandag 15 november 2021

Top of Flop? of "Het leven is wat je overkomt, terwijl je bezig bent andere plannen te maken!"

In de jaren '60 had je een muziekprogramma onder de naam "Top of Flop?" In dit door Herman Stok gepresenteerde televisieprogramma werden recente popsingles door een deskundige jury beoordeeld: wordt het een top of wordt het een flop?

Bijzonder is, dat de vierkoppige jury unaniem "I want to hold your hand" van de vierkoppige Britse band "The Beatles" als regelrechte flop beoordeelde.

Het oordeel van de jury is te bewonderen op de site van de Twentse Beeldbank. Dit past trouwens wel bij de band uit Liverpool, want eerder werden ze door diverse platenmaatschappijen geweigerd!
De vraag, die menigeen stelt zich over de Klimaattop in Glasgow: is het Top of Flop?

Het weinige, dat bereikt leek te gaan worden, werd op het laatst onderuit gehaald door India en China, samen met de Verenigde Staten de grootste CO2-uitstoters in de wereld.
Deze Aziatische grootmachten konden economisch zo hard groeien door de wereldwijde vrijhandel, waarbij zij zich niet hoefden te houden aan sociale maatregelen en het tegengaan van milieuvervuiling. Zo kun je inderdaad het goedkoopst produceren. Onze kleinkinderen zullen de gevolgen hiervan aan den lijve gaan ondervinden!

De Klimaattop in Glasgow was dus een flop. Gelukkig kwamen uit Glasgow ook andere geluiden, zoals die van de folkrockgroep "Five Hand Reel".
Met het stijgen van de temperaturen op aarde wordt de kans op een Elfstedentocht met het jaar kleiner. Tenzij de warme golfstroom op het noordelijk halfrond stil gaat vallen, hetgeen voor Europa verstrekkende gevolgen kan hebben.

Vandaag stond in Trouw een prachtige uitspraak van Beatle John Lennon, die alles in een ander perspectief plaatst: "Het leven is wat je overkomt, terwijl je bezig bent andere plannen te maken!"

Hier heb ik niets aan toe te voegen.

Geen opmerkingen: