zaterdag 13 november 2021

Hollen in de anderhalvemetersamenleving


Iedereen met een klein beetje boerenverstand kon het aan zien komen op het moment, dat in september de anderhalvemetersamenleving gedag werd gezegd. Nu zitten we met de gebakken peren, doordat de regering in haar wijsheid had besloten om alle voorzichtigheid te laten varen. Net als in juli met "Dansen met Janssen".

Wij zijn de tweede helft van augustus in Asturias op vakantie geweest. Dit deel van Noord-Spanje had toen oranje, Nederland code rood tot donkerrood. In Nederland waren mondkapjes in winkels als een schaars goed geworden. In Nava, waar ik hardlopend heen ging voor de boodschappen, die ik daarna wandelend naar huis bracht, had in het centrum vrijwel iedereen een mondkapje op, niet alleen in de winkels, maar gewoon op straat!

De Spanjaarden geven dus het goede voorbeeld! Maar goed, wij zitten dus met een hardleerse regering. Als je als leerling op de middelbare school teveel onvoldoendes hebt, blijf je zitten. Dat doet het kabinet Rutte dan ook!
Na vanmorgen met Ada boodschappen gehaald te hebben bij "De Helianth", fietste ik om kwart voor 12 naar "De Horsten", waar ik voor het eerst in twee maanden weer met Hans Boers ging lopen. Na de regenbuien van vanmorgen was het heerlijk weer.
Voor mij was het de eerste keer dat ik ging hardlopen na de coronabesmetting. Ik was zeer benieuwd, hoe het zou gaan. Natuurlijk gingen we niet voluit, maar de loop van 6 kilometer door het koninklijk landgoed ging probleemloos.

Het was volop genieten van de vele herfsttinten.

Er waren tientallen wandelaars, maar in een park van 2 vierkante kilometer is het niet moeilijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden.
Op een gegeven moment zagen we een vrouw met een fototoestel met telelens diep bukken. 
"Daar is wat moois te zien", zeiden Hans en ik tegen elkaar.
Hetgeen klopte.

Kabouter Spillebeen was echter niet thuis.

Hij lag in het ziekenhuis. Hij was van het dak gevallen en had een been gebroken. Het was dus eigenlijk meer kabouter Brekebeen.

Wij deden daar niet aan mee en hielden bij deze 6 kilometer lange loop alles heel. De zorg heeft het al zwaar genoeg.

Geen opmerkingen: