donderdag 18 november 2021

24

We leven in een 24-7 maatschappij. De economie moet 24 uur per dag en 7 dagen per week doordraaien. Wat dat aangaat gooide de coronacrisis ineens zand tussen de tandraderen met onwaarschijnlijk geachte maatregelen als de avondklok.


Dat deed een opgelopen coronabesmetting ook met mijn trainingsschema. Ineens was de met veel trainingsarbeid opgebouwde conditie binnen de kortste keren teruggebracht naar een dieptepunt. Maar het grote voordeel van een goed getraind sportlijf is, dat je een groot herstelvermogen hebt.

Afgelopen dinsdag ging het schaatsen in de Leidse IJshal al veel beter dan gedacht. Vooral over de 5 kilometer mocht ik tevreden zijn. Daarbij was me wel duidelijk geworden, dat 24 kilometer per uur het maximum was, dat mijn lijf op dit moment aankon. Vandaag ging ik op zoek naar de bevestiging

Die kwam al redelijk snel. Zodra de 25 kilometer op de snelheidsmeter verscheen, moest ik het peloton van een tiental "Krasse knarren" laten gaan, maar kon ik wel doorgaan met mijn eigen "24". De ultieme test waren de 25 rondjes, die ik op kop reed, Behoudens het eerste rondje, die in 22 kilometer per uur ging, schaatste ik de rest van de 5 kilometer constant met 24 per uur. Volkomen vlak dus!
De rest van de training met in totaal 15 "Krasse knarren" bleef mijn tempo hetzelfde. Als ik de rest van het seizoen met deze snelheid rond kan rijden, ben ik een tevreden mens.

Geen opmerkingen: