zondag 12 juni 2022

Schaduwloop

Mijn vrouw vertrok vanmorgen om een uur of 10 naar de volkstuin. Ik wachtte de wasmachine af om de was op te hangen. Met dit zonnige weer zou het met windkracht 4 snel drogen.

Daar ik vandaag een kilometer of 5 tot 6 wilde lopen, betekende dit, dat ik pas na 11 uur kon beginnen. Niet zo ver van de langste dag af hield dat in, dat ik met de onbewolkte hemel aardig met wat zonkracht te maken zou krijgen.

Daar ik met deze temperatuur met korte broek en korte mouwen wilde lopen, koos ik ervoor om een route met veel schaduw te kiezen.

Via het Stevenspark liep ik naar het park van "Ter Wadding", waar ik 3 rondjes in de schaduw van de bomen liep.

Via de Rijndijk liep ik naar IJsbaan. Je moet je altijd bewust zijn, waar je voor traint!

Na een half uur hardlopen maakte ik de lunchpakketten klaar, terwijl ik uitzweette. Nadat het nazweten was gestopt, douchte ik me en fietste naar de volkstuin toe, waar ik met Ada het brood opat. Aansluitend wijdde ik me aan mijn taken: aardbeien en heermoes plukken.
Na de thee ging mijn vrouw verder met het verzorgen van de planten, terwijl ik een doos aardbeien naar haar ouders zou brengen. Nu kun je de kortste weg kiezen, of een mooie omweg. Ik koos voor de tweede optie.
Ik fietste via de Landgoederenroute, de Horstlaan en de Noortheylaan. Daar stuitte ik op dit informatiebord.

Door op de foto te klikken, wordt de tekst groter en kun je lezen over het landgoed Noorthey, waar op de gelijknamige jongenskostschool voor het eerst in Nederland werd gevoetbald. In 1864 al!
Daar ik met enige regelmaat over de Noortheylaan rijd, kan ik concluderen, dat dit informatiebord er nog niet zolang staat. Vanaf de bakermat van het Nederlandse voetbal fietste ik naar mijn schoonouders. Zij waren blij met de aardbeien. 

Geen opmerkingen: