woensdag 3 oktober 2012

Zingen en zwemmen

Ik ben thuis grootgebracht met de uitdrukking: 's Nachts een vent, 's ochtends ook een vent. Vanmorgen kon ik deze mentale training in de praktijk brengen.
Ik had mijn vrouw min of meer beloofd om mee te gaan naar het Van der Werfpark voor de jaarlijkse koraalzang op 3 oktober. Ondanks dat ik pas om half 3 sliep, was ik er om kwart over 7 uit om na een vluchtig ontbijt met Ada met haar mooie bruine ogen op de fiets te stappen.

Het regende, maar in het park werd het droog, zodat ons boekje met koraalmuziek niet nat werd.
Onder leiding van de onvolprezen Wim de Ru zongen we tal van vaderlandse liederen.

Aansluitend op dit muzikale hoogstandje volgde de retorische van Den Tonckelaar. Variërend op het thema "Hollands Glorie" kwam hij op internet uit bij Urk FM, waar van 8 tot 10 's avonds een verzoekplatenprogramma is met Nederlandtalige liedjes. Den Tonckelaar riep ons op om massaal "3 oktober" van Rubberen Robbie aan te vragen.

Voor degenen, die Urk FM niet kunnen ontvangen, is er altijd nog Bert Breed.
Na het Wilhelmus stapten we weer op de fiets. In de regen reden we naar Het Wedde, waar we een half uur gingen zwemmen. Nu ben ik in de meeste sporten sneller dan Ada, maar ik werd binnen 4 baantjes op een baantje achterstand gezet.
Voor degenen, die denken, dat dit te maken heeft met de drank van de avond te voor: ik moet u teleurstellen. Niet dat ik ineens als een geheelonthouder door het leven ga. Maar in dit geval heeft het alles met trainingsarbeid te maken. Ada zwemt iedere week een uurtje, en ik niet. In Nederland hebben we daar een mooie uitdrukking voor: oefening baart kunst.

Geen opmerkingen: