woensdag 9 april 2014

Blauhúster Dakkapel

Soms hoef je niets te bedenken als je een stukje op je blog wilt zetten. Je krijgt ze dan op een presenteerblaadje aangereikt. Het begon allemaal met een mailtje van Jaap de Gorter om te peilen, of we belangstelling hadden voor een skeelertocht in Fryslân. Deze werd georganiseerd door ijsclub "De IJsster" uit Sneek.
Mij kwam het niet uit, daar ik dat weekeinde de eerste halve marathon moest lopen als voorbereiding op de marathon van Leiden. Maar ik stuurde het door naar Bauke Dooper, die wel vaker met ons meegeskeelerd had. "Volgens mij is dit de omgeving, waarin hij is opgegroeid" voegde ik er aan toe.
Hoezeer ik in de roos had geschoten bleek uit het antwoord: "Sterker nog, Bert en alle anderen, de tocht gaat door mijn geboortedorp."

Het bleek om Blauhús te gaan, voor de Hollanders Blauwhuis. Inderdaad, het dorp van "De Blauhúster Dakkapel".

Dit dweilorkest werd vooral bekend door hun optredens in Thialf tijdens Europese en Wereldkampioenschappen.

Ik werd nog voorzien van wat achtergrondinformatie: "Oorspronkelijk kwam "De Blauhúster Dakkapel" daar inderdaad (met 2 neven van mij erin) vandaan. Toen ze landelijk bekend werden, zijn Sneekse stedelingen gaan infiltreren, rotzooi schoppen tot de Blauhuisters het niet leuk meer vonden en weer opnieuw begonnen als "De Swalkers". De dakkapel is, bij gebrek aan nieuwe aanwinst, ter ziele, "De Swalkers" blazen er nog lustig op los."

"De Blauhúster Dakkapel" is inderdaad uitgeblazen.

Blauhús is nu de thuisbasis van "De Swalkers".

Sterker nog: ze zoeken het hogerop!

Geen opmerkingen: