donderdag 10 april 2014

Versnellingskabel

De laatste paar dagen kreeg ik steeds vaker te maken met een haperende versnellingskabel. Alles deed het goed, behalve als ik bij het voorblad van 3 naar 2 schakelde. Dan pakte de ketting het middenblad niet goed. Als ik dan doorschakelde naar het kleinste blad en terugschakelde naar het middenblad, dan ging het wel goed. Daarnaast begon de kabel een beetje te rafelen, hetgeen me niet helemaal de bedoeling leek.

Kortom, het leek me verstandig om met mijn Batavus Galibier naar de fietsenmaker terug te gaan. Vanmorgen fietste ik naar Van Vliet toe, waar ik een uurtje later de fiets met een nieuwe versnellingskabel weer op kon halen.
Op deze bewolkte ochtend liep ik het rondje, dat ik vorige week dinsdag ook gelopen had, maar nu in omgekeerde volgorde en met enkele kleine extra lussen. De eerste extra lus was het doorlopen naar restaurant "Allemansgeest", waarna ik het rondje Poetin liep.

Langs de ijsbaan van Voorschoten ging ik naar de Vlietlanden om over het nieuwe skeelerasfalt vlak naast de drukke A4 naar de ingang van 't Vogelhoff te lopen. Door dit weidevogelgebied kwam ik op de Oostvlietweg om over de Lammenbrug in Leiden Zuid-West uit te komen. Achter zwembad "De Vliet" liep ik langs de Vliet weer terug naar Noord-Hofland, waar ik bij Van Vliet mijn fiets met een nieuwe versnellingskabel op kon halen.
Ik kon weer soepel schakelen. Iedere duursporter weet: je houdt het vol als je in de juiste versnelling beweegt.

Geen opmerkingen: