zondag 20 april 2014

Lopen als een kievit

Vandaag loop ik niet bepaald als een kievit.

Dat was gisteren wel wat anders, toen ik de tweede training van 30 kilometer voor de marathon van Leiden afwerkte.
Om kwart voor 2 vertrok ik in het lentezonnetje naar de Velostrada. Over dit snelfietspad liep ik naar het station van Voorschoten om over de Papelaan bij Den Deyl uit te komen. Hier had ik met Hans Boers afgesproken.
Samen liepen we door Wassenaar naar "De Klip". Met de wind in de rug renden we op en af over het schelpenpad langs het fietspad richting Den Haag. We namen de afslag naar Meijendel, waar we bij het pannekoekenhuis een plaspauze inlasten en met fris water verder liepen door de duinen.
Er volgde een afdaling over het voetpad richting Auberge "De Kievit".

Via de Landgoederenroute liepen we door het lommerrijke Wassenaar naar Den Deyl terug, waar we nog even wat dronken en een Bounty aten.
Onder het lopen hadden we het nog gehad over volgende week zondag. Mijn plan was om de Henk Hakker memorial te gaan lopen. Maar door een mailtje van Jaap de Gorter diende zich een prima alternatief aan: Hollen door de bollen.

Indien ik met iemand mee terug kan rijden naar Leiden, dan kan ik de Keukenhofloop van 4 jaar geleden gaan herhalen.
De Henk Hakker memorial heeft een mooi parcours, maar de Bollenstreek is nu op zijn mooist, dus het is voor mij een lonkend perspectief: 20 km naar Lisse lopen en dan meedoen met de 10 km, waarbij ik Jaap de Gorter ruim 9 km uit de wind kan houden. U ziet het, ik ken mijn klassiekers.

Na afscheid te hebben genomen van Hans liep ik de laatste 4 km over de parallelweg langs de A44, waarbij ik Ada tegenkwam, die nog even naar de volkstuin ging.
Inclusief 2 pauzes van 5 minuten bij Meijendel en Den Deyl deed ik 2 uur 55 over de 30 km. Maar ja, ik liep dan ook als een kievit.

Geen opmerkingen: