zondag 23 februari 2020

Coronavirus

Als een maand of wat waart het coronavirus rond in China. Hele miljoenensteden werden van de buitenwereld afgesloten om verspreiding van deze in ongeveer 2% van de gevallen dodelijke ziekte te voorkomen.
Rond alle ellende ontstaat vroeg of laat de onvermijdelijke humor. Deze week hoorde ik in de Leidse IJshal, dat iemand de vraag voorgelegd had gekregen: "Wil je liever Corona-sigaren of Beerenburg?"
Voor hetzelfde geld had de vraagsteller even langer nagedacht en deze vraag gesteld: "Heb je liever Corona-sigaren of Corona-bier?"
Mexicaans bier. Nu wil het toeval, dat de laatste grote griepgolf de naam Mexicaanse griep had meegekregen. Naast de gebruikelijke griepverschijnselen was de meest kenmerkende bijwerking, dat je ervan met enorme uithalen mee ging zingen.
Deze week werd bekend, dat het Coronavirus Italiƫ had bereikt, hetgeen tot veel aandacht in de pers leidde. Wie echter zijn klassiekers kent, weet dat de pers ruim 2000 jaar achter de feiten aanloopt!
Inderdaad, Asterix en Obelix waren hun tijd ver vooruit!
Deze bibliothecaris geeft dus in deze tijd van coronavirus deze leestip: Neem "Asterix en de race door de laars" ter hand.

Geen opmerkingen: