zaterdag 1 februari 2020

De Parel

Mijn vrouw en ik werden rond het middaguur bij "De Parel" in Burgerveen verwacht.
Mijn broer Leo was 55 jaar met Joke getrouwd. Met alle broers en zussen en aanhang zouden we in dit aan de Westeinderplassen gelegen restaurant gaan lunchen. Ik ben er talloze keren langsgefietst en in alle jaren had ik er slechts 1 keer gegeten. Dat was in de jaren '70 samen met Piet Touw en Joep Kapiteijn.
Met de harde wind in de rug werden we naar Burgerveen toe geblazen. We waren ons er terdege van bewust, dat we dat tempo op de terugweg absoluut niet zouden kunnen halen.
Maar eerst hadden we een paar gezellige uren voor de boeg.
Het eten was prima.
Ada had een schotel met geitenkaas, ik hield het bij een trio van vis.
Met mijn broers heb ik bij kunnen praten.
Paul heeft met zijn vrachtwagen aardig wat klussen voor B.Breed & Zn uit Nieuw-Vennep.
Hij rijdt ook regelmatig voor de vader van Melissa Wijfje, de Nederlandse kampioene op de 1500 meter. In 2015 werd ze wereldkampioene bij de junioren.
Kortom, we hadden een gezellige lunch, waarbij we op het 55-jarig bruidspaar proostten.
Zoals voorspeld zou de terugweg een stuk langer duren dan de heenweg. Een flink gedeelte reden we over het parcours van de marathon van Leiden. Op de kale stukken met de wind pal tegen kwamen we soms maar net aan de 10 kilometer per uur. Met de marathon is dit het tempo, wat ik dan loop....
De zon was doorgekomen en het leek qua temperatuur wel lente. Natuurlijk genoten we ervan. Maar ook al reden we langs een behoorlijk deel van de Molentocht, waaronder de Koppoel, de sloten bij Oud-Ade, het Vennemeer en de Zijl, ik vermoed, dat we daar deze winter niet op zullen schaatsen.
Het hoogst haalbare zal een paar daagjes Vogelplas zijn.
Het gerecht, dat me in "De Parel" werd voorgeschoteld smaakte me prima. Dat kan onmogelijk gezegd worden van het weer, dat we in de winter van 2019-2020 voorgeschoteld krijgen.

Geen opmerkingen: