zaterdag 14 mei 2022

Startnummer 79

Vanmorgen fietste ik met mijn vrouw naar de markt in Leiden en naar "De Helianth". Het was al druk in de stad en we zagen veel wandelaars, hetgeen klopte.

Vandaag was de wandeleditie van de Leiden Marathon.
Met hun brood reden Ada en ik door naar haar ouders, waar we koffie en thee dronken op deze in het zonnetje warme lentedag. Morgen wordt het misschien wel 25 graden, dus het wordt een zware editie van de marathon.

Mijn vrouw reed door naar de volkstuin, waar ik alles zoveel mogelijk klaar zette voor de marathon: kleding klaarleggen, sportdrank maken en de sportgelletjes. Na geluncht te hebben fietste ik langs de Leidse IJshal, die momenteel fungeert als examenlokaal, naar de Garenmarkt, waar ik startnummer 79 ophaalde.

Voor een duursporter voelt een marathon toch aan als een eindexamen. Je hebt je zo goed mogelijk voorbereid, maar je moet het toch maar waarmaken op het juiste moment. 
Ik hoop, dat dat met lopen beter gaat dan met Ploegleider, want gezien het toch heuvelachtige parcours had ik in Team 333.nl op het laatste moment Biniam Girmay vervangen door Vincenzo Albanese
En wie scoorde er vandaag weer punten in de door Thomas de Gendt gewonnen etappe in de Giro d'Italia?

Inderdaad, Grimay, net als de eerder deze week gewisselde Diego Ulissi. Dankzij dit soort "gouden wissels" zakte ik weer 212 plaatsen en sta nu 1940e.

Wat wisten we het als 16 miljoen bondscoaches goed hoe stom was, dat Gerard Kemkers Sven Kramer een verkeerde wissel liet maken op de 10 kilometer in Vancouver.

Goed wisselen is toch lastiger, dan ik dacht.....

Geen opmerkingen: