zaterdag 30 juli 2022

Een aangename zaterdag

 


Na een frisse start zou het een aangename zaterdag worden.

Onze logerende kleinzoon sliep tot 8 uur, waarna wij gezamenlijk gingen ontbijten. Daarna ging de vierjarige spelen, terwijl ik bij "De Helianth" de broodbestelling voor ons en voor Ada's ouders ophaalde.
Ik bracht deze thuis, waarna we met zijn drieën naar mijn schoonouders fietsten. Daar dronken we koffie en thee met een taartje, waarna we rond het middaguur naar de volkstuin trapten. Daar lunchten we op de tuin.

Aansluitend deden we wat kleine klusjes, waarna we rond half 3 naar huis reden. Daar zou onze oudste kleinzoon door zijn moeder en zijn broertje opgehaald worden. Maar voordat zij met zijn drietjes naar huis zouden rijden, aten we met zijn vijven eerst nog een flinke stapel pannenkoeken.

Na het bezoek uitgezwaaid te hebben, kon ik kijken, hoe de Tour de France voor vrouwen was afgelopen.

Annemieke van Vleuten en Demi Vollering sloegen hun slag op de Petit Ballon en eindigden in de bergetappe als eerste en tweede, de plek, waarop ze in het algemeen klassement nu ook staan.

Nu hebben Ada en ik goede herinneringen aan de Petit Ballon. Op mijn verjaardag in 2017beklommen we samen deze berg, die zwaarder is dan de Grand Ballon, die we 2 dagen later beklommen.


Wij bewaren dus goede herinneringen aan deze bergen in de Vogezen.

Alleen de afdaling vanaf Le Markstein was een tikkeltje minder....

Geen opmerkingen: