dinsdag 12 juli 2022

Lunchconcert met een natje en een droogje

Het was na een frisse nacht op klomphoogte om half 8 al weer aan het opwarmen, toen Ada en ik naar het Valkenburgse meer gingen. Mijn vrouw fietsend en ik lopend.

Samen hadden we zo een natje en een droogje voor het ontbijt. Ada zwom in het meer, ik werkte op het strandje en op het gras een droogtraining af. Deze was wel wat lichter dan die van gisterenavond.
Tot half 11 deden we thuis rustig aan, waarna Ada naar de volkstuin vertrok en ik naar een opticien ging om een schroefje in mijn leesbril te vervangen.

Dit bleek toch wat lastiger dan gedacht, want het veertje, dat het schroefje op zijn plek moest houden, was kapot, en daar het een verouderd systeem was, moest ook deze vervangen worden, maar de mevrouw van Pearle loste het goed op.

Thuisgekomen maakte ik het brood klaar en fietste naar de volkstuin, waar ik met mijn vrouw zou eten.
Terwijl wij daar zaten met een natje en een droogje kregen we een lunchconcert te horen.

In de top van de spar achter onze kas zat een winterkoninkje te kwinkeleren, dat het een lieve lust was.

We gingen er niet naar toe om een betere foto te maken van het winterkoninkje, want we wilden het concert niet verstoren.

We zaten in de schaduw van een mispel- en een vijgenboom, want het was best warm te noemen.

Ada ging naar haar ouders toe, ik haalde met de fiets een bestelling op voor de volkstuin. Nee, het was geen kerstboom, maar het formaat was net zo lastig. 

Na de vracht op de juiste plek afgeleverd te hebben, fietste ik met een mooie omweg naar huis toe. De eerste 12 dagen van juli heb ik 460 kilometer gefietst. In de Tour de France doen ze daar een dag of 2 over....

Ook daar heb je de waterdragers, die met gemak een vrachtje vervoeren.

Vandaag was een heuveletappe met een grote kopgroep. Het was een slotklim met wisselende kansen en daardoor zeer boeiend. Magnus Cort Nielsen won met banddikte verschil voor Nicholas Schultz.

Daarna was het lang spannend, of Lennard Kämna de gele trui over kon nemen van Tadej Pogacar, maar de Duitser kwam 11 seconden tekort.

Morgen volgt een zware Alpenetappe. De verschillen in de Top-10 zijn nog klein. Ik vermoed, dat de verschillen morgen groter zullen zijn.

Geen opmerkingen: