maandag 11 juli 2022

Zweten

Het duurde even, voor het vandaag warm werd. Eerst moest de zon vanuit Zeeland door het wolkendek heen breken. Rond een uur of 5 was het op zijn warmst.

Om 10 uur 's avonds was het nog nauwelijks afgekoeld.

Je kunt dus stellen, dat we op het warmst van de dag gingen trainen. Met Jos Drabbels, die vanavond de training voor zijn rekening nam, fietste ik naar het clubgebouw van "Swift", vanwaar we naar "De Bult" liepen.
Na een rondje inlopen op de voormalige vuilnisbelt volgde een serie oefeningen op de trap met aansluitend een meter of 400 lopen. Je ging er behoorlijk van zweten.


Nu is zweten een natuurlijk koelmethode. Door de verdamping van het vocht vindt er afkoeling plaats. En dat hadden we wel nodig, want na de trap kwam de ladder. De touwladder om precies te zijn. Deze werd op het fietspad neergelegd, waarna je in hoog tempo telkens verschillende pasjes erin of er omheen moet maken.

Hoewel er een strakblauwe lucht boven ons was, leek het wel, alsof het pal om ons heen geregend had. Zweetdruppels alom, alsof het al 41 graden was.

Daarna volgde de oefeningen in de elastieken. Deze werden vastgemaakt aan de brug, waarna de benen met allerlei oefeningen werden geteisterd. Van buitenaf ziet het er niet zo zwaar uit, maar het is een heuse krachttraining. Ook hier drupte het zweet op het asfalt.

We sloten de droogtraining af met een serie buikspieroefeningen en schaatssprongen in het gras. Ook hier werden de zweetklieren flink aan het werk gezet. En dan was het nog maar een graad of 20....

Het bloed en de tranen lieten we maar achterwege.

Geen opmerkingen: