dinsdag 19 juli 2022

Een natte droogtraining

Het mag genoegzaam bekend zijn , dat 30 graden niet bepaald een ideale temperatuur is voor een droogtraining.

We besloten dan ook om gisterenavond de wekelijkse training te verplaatsen naar het Valkenburgse meer. We spraken af bij het parkeerterrein bij de Kwantum Hallen, in een grijs verleden sponsor van Joop Zoetemelk.

De IJVL-droogtrainingsgroep staat open voor sponsoring....
Ik gaf de droogtraining en had er een lichte training van gemaakt met veel statische oefeningen met tussendoor korte dribbels over 100 meter.
Na een half uur begaven de 6 deelnemers zich naar de waterkant, waar we gingen zwemmen bij het strandje. Met een aantal IJVL-ers, die eerder te water waren gegaan gingen we volleyballen in het water.

Het lijkt, alsof je niet zoveel doet, maar je springt telkens op. Eén van de deelnemers kreeg zelfs kramp, dus we hadden ondanks de hitte toch wel ons best gedaan. Maar ja, het water werkte als koeling.

We hadden goed geluisterd naar de adviezen, hoe de hitte te doorstaan. Eén ervan was voldoende drinken. Het kwam mooi uit, dat er om 9 uur voldoende plek vrij kwam op het terras van Brasserie "Buitenhuis".

We hadden dan ook een "Goed Excuus".

Om kwart over 10 wandelden we terug naar de fietsen.

Ik had de smaak te pakken, want vanmorgen ging ik met mijn vrouw weer zwemmen in het Valkenburgse meer op deze warmste dag van het jaar.

Geen opmerkingen: