zondag 31 juli 2022

Van Tour de France naar Vuelta a España

De temperatuur was prima vandaag. Ruim 20 graden is niets mis mee.

Met de regen ook niet. De tuin kom wel wat water gebruiken.

Vanmorgen deden we rustig aan met wat kleine klusjes thuis, waarna we naar de Leidse Studenten Ekklesia fietsten. Na thuis geluncht te hebben, vertrokken we onder een grauw wolkendek naar de volkstuin, waar ik onder het afdak takken knipte en Ada haar groene vingers gebruikte.


Het was nagenoeg droog, toen we na thee gedronken te hebben naar huis fietsten. In juli heb in 1200 kilometer gefietst, in 2022 tot nu toe 6000 kilometer. Om de 10.000 kilometer vol te maken, moet ik nog 4000 kilometer wegtrappen.

Thuisgekomen keek in naar het slot van de slotetappe in de Tour de France voor vrouwen in de Elzas en de Vogezen.

Met de Ballon  d'Alsace en La Planche des Belle Filles was er zonder meer sprake van de laatste loodjes wegen het zwaarst. De slotklim had stukken van 23 tot 24%!

Annemiek van Vleuten won in haar gele trui deze bergetappe, terwijl Demi Vollering in haar bolletjestrui keurig tweede werd.
Een maand lang Tour de France zat er daarmee op, maar we hoeven niet bang te zijn voor afkickverschijnselen. Over ruim 2 weken begint in Utrecht de Vuelta a España.

Ik ben al helemaal in de stemming!

Vooral naar de etappe van Villaviciosa naar Les Praeres kijk ik uit.

Hoewel de etappe "slechts" naar 750 meter hoogte gaat, is de klim van Nava naar Les Praeres een bijzonder zware met één en al haarspeldbochten.

Zo kan iedereen de schoonheid van Asturias met eigen ogen aanschouwen.
Daar ik toch in de stemming was, heb ik bij Ploegleider al de voorlopige selectie van 333m.nl gemaakt.

Daar nog lang niet alle renners bekend zijn, zal er nog wel het één en ander veranderen voordat ik tot mijn definitieve Team 333m.nl kom.

Geen opmerkingen: