zondag 10 juli 2022

Zweedse meisjes en Alpenreuzen


In de jaren '60 en '70 hadden Zweedse meisjes de naam vrijgevochten en vrijlustig te zijn. Bert Jansen schreef er een roman over.

Dat de Zweedse meisjes vrijpostig zijn bleek gisterenavond, toen de Oranjeleeuwinnen weinig tegen hen in te brengen hadden bij het Europees kampioenschap voetbal.

Jill Roord scoorde in de tweede helft de gelijkmaker en daar bleef het bij. Zweeds hoorngeschal bleef derhalve na de rust achterwege.

Nu spelen de Zweden normaal in het geel, maar gisteren moesten zij dat in het uitshirt doen. Vroeger hadden ze een opvallender uittenue.
Voor een geel shirt moesten we vandaag voor het grootste deel van de etappe in Zwitserland zijn, waar de eerste Alpenreuzen prominent in beeld waren. Tadej Pogacar vocht op de slotmeters van de slotklim weer een prestigegevecht uit met Jonas Vingegaard. Bob Jungels won als eerste Luxemburger na 11 jaar een etappe in de Tour de France.

Bij gebrek aan Alpenreuzen stelde ik me tevreden met een fietstocht door de duinen.

Via Wassenaar reed ik naar "De Klip" en vandaar langs de zeereep naar Den Haag, waar ik keerde en via Meijendel en over de lommerrijke lanen van Wassenaar naar de Horstlaan trapte. Langs het spoor fietste ik naar huis na een rit van 37 kilometer. Na het bed opgemaakt te hebben, kon ik genieten van de Alpenreuzen.

Geen opmerkingen: