vrijdag 8 juli 2022

Glitterbier

De dag begon vroeg. Om 7 uur waren we uit bed en gingen naar het Valkenburgse meer op deze voornamelijk zonnige dag. Ada reed op haar fiets, ik liep er naar toe. Terwijl mijn vrouw zwom, werkte ik een droogtraining af met veel schaatsstappen.

Na me thuis gedoucht te hebben, ontbeten we samen. Daarna lazen we de krant, waarbij Boris Johnson een prominente rol speelde.

Ik fietste naar de Leidse binnenstad om bij de apotheek wat druppels op te halen. Op weg er naartoe fietste ik over de Voorschoterweg om de bouwwerkzaamheden aan Zwembad en IJshal "De Vliet" met eigen ogen te aanschouwen.

Tussen de middag lunchten we in onze achtertuin. Daarna las ik in een vakantiedagboek, wat we 45 jaar geleden in Ierland op deze dag deden. We waren toen in Dublin, waar we wat lp's kochten. Eén ervan was van "The Bothy Band".


We bezochten 's middags een pub, waar op een gegeven moment een stuk plafond naar beneden kwam. De Ierse bezoekers keken er even naar en gingen gewoon door met waar ze mee bezig waren. Gezellig kletsen met elkaar en bier drinken.

Wij kochten later op de dag een drietal T-shirts met leprechauns en lieten daar de tekst "Schelvispekel" op drukken, waarna we een statiefoto maakten.

De stemming zat er bij mij meteen goed in, want ik zou vanmiddag met Bas en Joep bij "Klein Duimpje" op het terras wat gaan drinken.

In het zonnetje met de wind in de rug was het een prettige fietsrit naar Hillegom. Het was gezellig en ik dronk iets, wat ik nooit gedacht had ooit te drinken.
Glitterbier!
Dit heerlijke biertje was gebrouwen door een nicht van "Krasse knar" Jaap Kroes, dus tussen de bedrijven door, pardon, de slokken door, appte ik af en toe met mijn trainingsmaat.

Intussen won in de Vogezen Tadej Pogacar de eerste bergetappe in de Tour de France nipt voor Jonas Vingegaard.

Het zoet der overwinning zal de Sloveen wel smaken.

Hopelijk blijken het voor de huidige geletruidrager geen "glittering prizes" te zijn....

Geen opmerkingen: