maandag 4 juli 2022

Arts for arts sake

Een jaar of 40 geleden had 10CC een hit met "Art for arts sake".

Voor mij was het de afgelopen dagen meer "Arts for arts sake". Het begon zaterdag, toen we 's avonds een brief van onze huisarts openden. Hij was al bijna 3 jaar bezig met het zoeken van een opvolger, daar hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Het was hem niet gelukt.  Per 1 september stopt hij.

Gisteren konden we aan den lijve ervaren, dat het huisartsentekort geen fabeltje is. Pas bij de vijfde site vonden we een plek, en deze was alleen beschikbaar voor inwoners van de Stevenshof. 
Ik printte het aanmeldingsformulier en we vulden het volledig in. Vanmorgen fietste ik naar het Gezondheidscentrum in de Stevenshof, waar ik het inleverde. We krijgen nog een intakegesprek als ons elektronische patiƫntendossier ontvangen is.

Derhalve fietste ik door naar ons huidige huisartsenpraktijk, waar ik dit regelde. Het wachten is op de uitnodiging van de nieuwe praktijk.

Daarna was het nog niet gedaan met het medische circus. 's Middags had ik nog een afspraak met de tandarts staan. 

Het betrof de halfjaarlijkse controle, waarvoor ik in het zomerzonnetje naar de tandartspraktijk toe fietste.

Ik had goed mijn best gedaan en mocht een half jaar wegblijven. Ik kon me daar wel in vinden. Het was vandaag al voldoende "Arts for arts sake"!

Geen opmerkingen: