zondag 10 juli 2022

Houd Vlietland groen en open voor iedereen

Op de site van het Leidsch Dagblad stond een artikel over massale steun voor een petitie tegen huizenbouw op de Vlietlanden. 

Uiteraard ging ik meteen naar de petitie om deze te tekenen. KLIK HIER OM DEZE TE TEKENEN.

Het is inmiddels overal hetzelfde liedje. Overal in het land worden campings en huizen opgekocht, die dienst gaan doen als recreatiewoning of waar een recreatiepark wordt gebouwd.
Wat op de woningmarkt volkomen geslaagd is, buitenlandse beleggers die met een grote zak geld de huizen voor de gewone Nederlanders wegkapen, daar gaan zij daar nu mee door, maar nu met de recreatiemogelijkheden voor de gewone Nederlanders.
Misschien is het de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg ontgaan, maar boeren in het hele land zijn in opstand gekomen vanwege de uitstoot van stikstof.

En dan wordt er aan de rand van het Groene Hart een stuk natuur, waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen, hardlopen en zwemmen, opgeofferd voor 222 woningen voor (buitenlandse) toeristen. Volgens mij is er in de hele Haagse en Leidse regio een grote woningnood. Ik weet het, geld regeert de wereld, maar als je toch zou gaan bouwen, gaan je eigen inwoners dan niet voor?

Kortom, ik roep iedereen op om deze petitie te tekenen. Wellicht kunnen we het tij nu nog keren!

Geen opmerkingen: