donderdag 7 juli 2022

Skeelertraining

Gisterenavond stond ik voor de eerste keer sinds een jaar weer op mijn skeelers. Dat was even wennen, temeer daar ik skeelertraining moest geven. Dat doe ik met een drietal andere IJVL-trainers bij toerbeurt, zodat we gemiddeld eenmaal per maand skeelertraining geven aan de G-schaatsers.
Om 7 uur fietste ik in een lichte miezerregen naar de skeelerbaan van Leiderdorp. Halverwege werd het droog, zodat de training toch door kon gaan. Op nat asfalt glijden de wieltjes zijwaarts weg. Hetzelfde alsof je schaatst op botte schaatsen. Je verliest je grip.


Ik gaf training aan Karin en Daisy, waarbij aanvankelijk de nadruk op de bochten lag. Een drietal rondjes versnellen in de bocht om daarna uit te bollen op het rechte eind. Daarna was het omgekeerd en lag de nadruk op het versnellen op het rechte eind.

Daar de wind pal op de baan stond, had je de ene kant op de wind pal in de rug en de andere kant op tegenwind.

Een mooie training voor natuurijs.

Met de wind van voren maak je je juist klein om zo min mogelijk wind te vangen, met meewind ga je rechtop schaatsen en laat je de wind het grootste deel van het werk doen. Je kunt dan rust pakken en herstellen voordat je weer tegen de wind in moet beuken.

En zo leggen we in hartje zomer de basis voor het schaatsen in hartje winter.

Geen opmerkingen: