vrijdag 1 juli 2022

Proloog

Nadat ik gisteren op onze oudste kleinzoon had gepast, was vandaag de jongste aan de beurt. De vierjarige kon weer gewoon naar school.

Vanmorgen om 7 uur vertrokken we naar Rotterdam voor onze reguliere vrijdagse oppasdienst. Het was een genoeglijke dag met een prima temperatuur.

Alleen was het wel wat wisselvallig weer.

Aan het eind van de middag kon ik tussen de bedrijven door de proloog van de Tour de France een beetje volgen. Voor het eten waren alle kopmannen en toptijdritrijders al geweest in Kopenhagen.
Voor het eerst was Denemarken de startplek van de Ronde van Frankrijk. Uit eigen ervaring weet ik, dat het weer in dit deel van Scandinaviƫ vergelijkbaar is met het weer in Nederland.
Vooraf werd een tweestrijd verwacht tussen wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna en alleskunner Wout van Aert. Maar het leuke van sport is, dat de uitkomst nog wel eens verschild van de voorspellingen. 

Hetzelfde geldt voor de weersvoorspellingen. Alle toppers gingen vroeg van start, omdat later in de middag regen werd voorspeld in Kopenhagen. 

Het was precies andersom. De regen viel in het eerste deel van de proloog. De Bijbelspreuk "De laatsten zullen de eersten zijn" deed weer eens opgeld. Halverwege was duidelijk, dat niemand meer onder de tijd van Wout van Aert zou duiken. 
De Vlaamse boerenzoon Yves Lampaert zorgde voor een enorme stunt door de tijdrit te winnen en de eerste gele trui te pakken.

De proloog van 333m.nl verliep niet slecht. De toprenners scoorden goed, maar de tijdritspecialisten Stefan Bissegger en Dylan van Baarle faalden op de proloog. Met 132 punten belandde 333m.nl  op de 4024e plaats van de 9927 deelnemers. 
De inhaalrace kan beginnen. Parijs is nog ver.
En dit keer heel letterlijk!

Geen opmerkingen: