woensdag 29 juni 2022

Reconstructie van 333m.nl

Afgelopen zaterdag publiceerde ik mijn Team 333m.nl onder voorbehoud.

Dat voorbehoud was niet voor niets, want de afgelopen dagen vielen maar liefst 4 van de renners om uiteenlopende redenen af. Een goed opgebouwd team viel dus in duigen.

Maar goed, dat hoort bij de sport. Je moet niet uitgaan van het ideaalplaatje, maar handelen naar wat zich op het moment voordoet. Dus verving ik de met zorg uitgekozen Hayter, Hirschi, Hermans en Simmons. Vooral de Britse sprinter sloeg een flink gat in mijn strategie.
Een goede sprinter en tijdrijder voor maar 7 punten was niet voorhanden. De keuze was om te gaan voor wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna, die verder niet veel uitslagen zal rijden, of voor Brandon McNulty, een goede allrounder, die kans maakt op de witte trui van het jongerenklasement.

De 3 andere reserves zijn ook aanstormende jongeren. De Noor Andreas Leknessund, de Italiaan Nicola Bagioli en de Fransman Mathieu Burgaudeau. U ziet het, met een tweetal Mathieu's hoop ik een toontje hoger te zingen.

De jeugd moet het gat, dat valt bij de sprintetappes, opvangen. Maar in deze Tour de France zitten veel heuveletappes, dus ik schat in, het aantal massasprints dit jaar betrekkelijk laag zal zijn. Dit wordt een Tour voor avonturiers.

Geen opmerkingen: