dinsdag 14 juni 2022

"Een Steenkampje!"

De droogtrainingsgroep van de IJVL heeft geen vaste trainer. Iedere week staat er iemand anders voor de groep. Het nadeel is, dat er van een gestructureerd trainingsschema geen sprake is, het voordeel is, dat je iedere maandagavond een zeer gevarieerd aanbod aan oefeningen voorgeschoteld krijgt.

Groot voordeel is ook, dat je makkelijk met elkaar kunt ruilen of in kunt vallen, indien de trainer van dienst onverhoopt een keer niet kan. Gisterenavond hadden we zo'n ruilbeurt en stond Frank Steenkamp op het laatste moment voor de groep.
Waar ik vorige week bij de strandtraining de buikspieroefeningen achterwege gelaten had, daar ik geen zin had om oefeningen op het natte zand te laten doen, daar werd de schade gisterenavond dubbel en dwars ingehaald.

Na een halve ronde inlopen op "De Bult" vonden we een plek in het gras en in het avondzonnetje, waar we een flinke serie buik- en rompoefeningen afwerkten, waarbij er voor mij na 35 jaar droogtraining enkele nieuwe bij zaten. Liggend in het gras moest je de benen scharen. De ene keer het ene been boven, de andere keer het andere.
Nog verrassender was op je zij liggen en het onderste been achterwaarts nastrekken.
"Liggend pootje over", zei ik, de oefening kernachtig samenvattend.

Tussendoor hadden we veel schaatsstappen, een van mijn favoriete oefeningen.
Intussen hadden we genoeg tijd voor gezellig kletsen en geintjes. Bij turnen krijgen nieuwe oefeningen de naam van de bedenker, dus ik noemde het liggend pootje over "Een Steenkampje!"
"Grappig", was het antwoord van Frank: "Thuis heb ik een andere betekenis van dat woord. Ik heb vaak geluk als ik pech heb."

Als voorbeeld haalde hij een voorval aan van een toertocht, waarbij zijn ketting brak op zaterdagmiddag. Hij was op zaterdagmiddag op een kilometer afstand van een fietsenmaker, die de ketting meteen repareerde en ontdekte, dat de derailleur los zat!
Al pratend kwam ik met de opmerking: "Het CDA had Piet Steenkamp, wij hebben Frank."

Bleek de eerste voorzitter van het CDA een ver familielid te zijn van de voormalige IJVL-voorzitter.
"Een Steenkampje!" bleek voor meerdere uitleg vatbaar....

Geen opmerkingen: