donderdag 9 juni 2022

Gran final

Om een uur of half 8 waren we wakker, een uur later zat ik op de fiets naar de bakker. Het was mistig weer en in de weilanden zag ik tal van spinnenwebben op het gras liggen. Vlak bij Paraes zag ik er een aantal langs de kant van de oude Romeinse weg.

Op de terugweg brak de zon door de mist heen en werd het op de klim vanaf Nava al meteen een stuk warmer. Bij het ontbijt hadden we naast croissants ook veel aardbeien, dus het was een feestmaal.

Voor Liverpool waren de druiven echter zuur. Zij verloren de Gran final van Real Madrid gisteren met 1-0.

Ik hielp Ada in de tuin met het poten van preiplantjes. Met de Spaanse zon op ons was het een warme klus.

Na thuis nog wat kleine klusjes gedaan te hebben, vertrokken we om half 2 naar Pedro en Sally.  Net als vorig jaar werden we allerhartelijkst ontvangen. In hun tuin was een barbecue voor ons klaargemaakt met rode wijn en 1906-bier,  terwijl we zelf tortilla's meenamen.

Onder de schaduw van een notenboom was het prima uit te houden op deze warme zondag. 
Rond een uur of 4 werd Siebe gebeld, of hij wilde helpen bij de geboorte van een kalf. Een uur later was hij terug.

Na de rabarbertaart en de deegrolletjes met vlavulling begon het te waaien en te betrekken. In de verte hoorden we het rommelen. Onweer in de lucht.

We ruimden alles af en hielpen om de meubels binnen te zetten. Daarna staken we de straat over, waar we daar de boel zetten voor het geval dat.
We zagen dat Jai Hindley de Giro d'Italia had gewonnen. De afsluitende tijdrit, de Gran final, was een prooi voor de Italiaan Sobrero.

De bui, die 2 uur lang dreigend boven de bergen hing, bereikte ons ten langen leste.

Na de niet al te heftige bui gingen we nog een paar kilometer wandelen, voordat we om 10 uur een broodmaaltijd met sla met yoghurt met aardbeien als toetje hadden. Het Spaanse levensritme is toch wat anders dan de Hollandse.

Geen opmerkingen: